"kenapa mama buat sedap sgt..??? "
adehh tak mampu mama nk jwb sayang.. mmg sedap biskut ni.. smlm buat nmpak gaya mcm tk sempat raya ajer.. request suruh buat lg..
BISKUT ITAM MANIS
By ~ Aleen Aireish
sumber ~ majalah saji
Bahan-bahan :
250gm mentega [1 ketul]
150gm gula halus
1 bj kuning telur
4 sudu makan coklat rice
4 sudu makan badam cincang
Bahan diayak sekali :
50gm tpg jagung
230gm tpg gandum
30gm serbuk koko
Untuk hiasan :
Cherry merah
Cara-cara :
- pukul mentega & gula halus sebati. [aleen guna senduk ajer]
- masukkan kuning telur, kacau rata
- masukkan bahan2 kering yg tlh diayak bersama & kacau rata lg
- kemudian campurkan coklat rice & badam cincang, gaul rata
- dah siap, ambil adunan agak2 sesudu makan tu, atur dlm loyang, letak cherry di tgh2
- bakar lbh kurang 15-20 minit suhu 150 atau hingga masak bergantung pd oven masing2
adehh tak mampu mama nk jwb sayang.. mmg sedap biskut ni.. smlm buat nmpak gaya mcm tk sempat raya ajer.. request suruh buat lg..
BISKUT ITAM MANIS
By ~ Aleen Aireish
sumber ~ majalah saji
Bahan-bahan :
250gm mentega [1 ketul]
150gm gula halus
1 bj kuning telur
4 sudu makan coklat rice
4 sudu makan badam cincang
Bahan diayak sekali :
50gm tpg jagung
230gm tpg gandum
30gm serbuk koko
Untuk hiasan :
Cherry merah
Cara-cara :
- pukul mentega & gula halus sebati. [aleen guna senduk ajer]
- masukkan kuning telur, kacau rata
- masukkan bahan2 kering yg tlh diayak bersama & kacau rata lg
- kemudian campurkan coklat rice & badam cincang, gaul rata
- dah siap, ambil adunan agak2 sesudu makan tu, atur dlm loyang, letak cherry di tgh2
- bakar lbh kurang 15-20 minit suhu 150 atau hingga masak bergantung pd oven masing2
SELAMAT MENCUBA !!!
No comments:
Post a Comment