Tuesday, 22 July 2014

BISKUT ITAM MANIS


"kenapa mama buat sedap sgt..??? "
adehh tak mampu mama nk jwb sayang.. mmg sedap biskut ni.. smlm buat nmpak gaya mcm tk sempat raya ajer.. request suruh buat lg..

BISKUT ITAM MANIS

By ~ Aleen Aireish 
sumber ~ majalah saji

Bahan-bahan :
250gm mentega [1 ketul]
150gm gula halus
1 bj kuning telur
4 sudu makan coklat rice
4 sudu makan badam cincang

Bahan diayak sekali :
50gm tpg jagung
230gm tpg gandum
30gm serbuk koko

Untuk hiasan :
Cherry merah

Cara-cara :
- pukul mentega & gula halus sebati. [aleen guna senduk ajer]
- masukkan kuning telur, kacau rata
- masukkan bahan2 kering yg tlh diayak bersama & kacau rata lg
- kemudian campurkan coklat rice & badam cincang, gaul rata
- dah siap, ambil adunan agak2 sesudu makan tu, atur dlm loyang, letak cherry di tgh2
- bakar lbh kurang 15-20 minit suhu 150 atau hingga masak bergantung pd oven masing2



SELAMAT MENCUBA !!!


No comments:

Post a Comment