LEMPENG PISANG BERKEJU
By ~ Aleen Aireish
Bahan-bahan :
4 biji pisang montel
1 cawan tpg gandum
1/2 cawan susu cair atau fresh milk
2 sudu besar gula pasir [x nk manis blh less kan]
1 sudu kecil baking powder
secubit garam
sedikit daun bwg & sup
optional ~> keju parut atau cheddar cheese kraft
cara-cara :
- lecek pisang hancur
- masukkan semua bahan kecuali keju, kacau sebati
- panaskan non-stick pan dgn sdkt myk atau lenserkan ajer.. lps tu sendukkan dlm kuali, leper2kan, masak hingga masak
- dh masak terus letakkan keju on top lempeng sbb masih panas lg kan.. keju akan mencair
- ulang step buat sampi habis
SELAMAT MENCUBA!!!
By ~ Aleen Aireish
Bahan-bahan :
4 biji pisang montel
1 cawan tpg gandum
1/2 cawan susu cair atau fresh milk
2 sudu besar gula pasir [x nk manis blh less kan]
1 sudu kecil baking powder
secubit garam
sedikit daun bwg & sup
optional ~> keju parut atau cheddar cheese kraft
cara-cara :
- lecek pisang hancur
- masukkan semua bahan kecuali keju, kacau sebati
- panaskan non-stick pan dgn sdkt myk atau lenserkan ajer.. lps tu sendukkan dlm kuali, leper2kan, masak hingga masak
- dh masak terus letakkan keju on top lempeng sbb masih panas lg kan.. keju akan mencair
- ulang step buat sampi habis
SELAMAT MENCUBA!!!
No comments:
Post a Comment