Sepatah dua kata ..

DARI DAPUR CHOMEY ALEEN AIREISH~..~
SHARING IS CARING ~..~
MAKING YOUR DAYS TASTE BETTER~..~

Assalamualaikum & selamat datang Aleen ucapkan kepada anda semua kerana sudi singgah di sini di Dapur Chomey Aleen Aireish.. Aleen kongsikan resepi-resepi simple sahaja tapi menarik.. sangat mudah untuk dicuba dan rasanya tip top sedap tau.. semua resepi yang dikongsikan tu Aleen dah pun cuba terlebih dahulu .. Jadi jangan ragu-ragu, jangan segan-segan nak mencuba.. sudi-sudilah jadi Follower Aleen juga yer.. BOLEH SIGN IN BY EMAIL di bawah ni.. sebagai tanda terima kasih & sokongan anda pada Aleen untuk terus berkarya.. di samping itu Aleen nak tambah kenalan juga tak kira di mana anda berada.. Hepi Visit My Blog ya..

Followers

Tuesday, 13 September 2011

Brownies Daleen

  • BROWNIES DALEEN

    Bahan A
    1 cawan susu cair
    1 cawan butter cair
    1 cawan air panas
    2 cawan gula perang [brown sugar]
    Bahan B [kacau rata]
    2 biji telur gred B
    1 s/k esen vanilla
    Bahan C [ayakkan]
    2 cawan tepung gandum
    1 cawan serbuk koko
    1 s/k baking powder
    1 s/k soda bikarbonat
    Cara
    1. Panaskan oven pada suhu 175'C selama 10 minit.
    2. Kacau bahan A supaya sebati.
    3. Masukkan bahan B.acau rata.
    4. Masukkan bahan C dan gaulkan supaya sebati.
    5. Lapikkan kertas dalam loyang 10x 10 inci.
    6. Bakar selama 45 - 50 minit.
    7. Sejukkan kek dan salutkan dengan kerim coklat.
    KERIM COKLAT
    Bahan
    250 gm cooking coklat [cap tulip]
    1 s/b butter/majerin
    1 s/k susu cair
    Cara
    1. Panaskan coklat dalam periuk/bekas secara double boil.
    2. Bila coklat telah cair tutup api dan campurkan butter. Kacau sebati.
    3. Masukkan susu cair dan kacau lagi.

    4. Salutkan pada kek dan hias mengikut kesukaan.

    BY ME.. SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment

hv fun with my cute photo