Sepatah dua kata ..

DARI DAPUR CHOMEY ALEEN AIREISH~..~
SHARING IS CARING ~..~
MAKING YOUR DAYS TASTE BETTER~..~

Assalamualaikum & selamat datang Aleen ucapkan kepada anda semua kerana sudi singgah di sini di Dapur Chomey Aleen Aireish.. Aleen kongsikan resepi-resepi simple sahaja tapi menarik.. sangat mudah untuk dicuba dan rasanya tip top sedap tau.. semua resepi yang dikongsikan tu Aleen dah pun cuba terlebih dahulu .. Jadi jangan ragu-ragu, jangan segan-segan nak mencuba.. sudi-sudilah jadi Follower Aleen juga yer.. BOLEH SIGN IN BY EMAIL di bawah ni.. sebagai tanda terima kasih & sokongan anda pada Aleen untuk terus berkarya.. di samping itu Aleen nak tambah kenalan juga tak kira di mana anda berada.. Hepi Visit My Blog ya..

Followers

Wednesday, 15 April 2015

KARIPAP V V I P



KARIPAP V V I P
By ~ Aleen Aireish

Bahan-bahan Inti :
1 paket isi ketam potong dadu
6-7 biji kentang potong dadu
1 biji bwg holland kuning potong dadu
daun bawang hiris halus
daun sup hiris halus
sedikit ikan bilis tumbuk kasar
kiub ayam/garam, gula secukup rasa
1 sudu makan cili kisar
2 paket kari daging babas pedas
myk utk menumis

Cara-cara :
- tumis cili kisar + kari + bwg + ikn bilis hingga pecah myk naik bau
- masukkan kentang + sdkt air, kacau sebati
- masukkan isi ketam + daun sup + daun bwg + perasa secukup rasa, masak hingga inti kering, sejukkan.

Bahan-bahan Utk kulit Karipap :
1 bungkus roti gardenia
telur
bread crumbs kuning

Cara-cara :
- gelek roti sekeping2 dgn penggelek, tekap dgn mug atau tools yg sesuai supaya dpt sekeping/satu bulatan
- letakkan inti, kelim tepi roti, golek dlm telur, golekkan pula dlm bread crumbs, goreng hingga kekuningan, siap

** CADANGAN HIDANGAN LAGI SEDAP MAKAN DGN MAYONIS, TRY LAH.. KITA DAH MAKAN TADI ..

SELAMAT MENCUBA!!!

No comments:

Post a Comment

hv fun with my cute photo