Sepatah dua kata ..

DALEEN PERSONA ~..~
SHARING IS CARING ~..~
DARI DAPUR ALEEN ~..~
MAKING YOUR DAYS TASTE BETTER~..~
Assalamualaikum & selamat datang Aleen ucapkan kepada Viewvers semua kerana sudi singgah di laman yg tak seberapa ni..sebagai tanda dan kasih sayang anda pada Aleen yg berkongsi resepi dan ambil resepi dr blog Aleen tu sudi2 la jd Follower Aleen yer.. BOLEH SIGN IN BY EMAIL di bawah ni.. sekurang-kurangnya sebagai tanda terima kasih & sokongan anda pd Aleen..nak tambah kenalan juga.. Hepi Visit My Blog ya..

Followers

Monday, 17 March 2014

TELUR DADAR BERKEJU


TELUR DADAR BERKEJU



By~ ALeen Aireish 
sumber ~ Amie's little kitchen

Bahan-bahan :
5 bj telur
3 tangkai daun sup
3 tangkai daun bawang
1 cawan hirisan keju [aleen guna grated cheedar cheese aje]
1 s/t baking powder
1 s/k serbuk pati ayam atau secukup rasa
mentega

Cara-cara :
campur semua bahan ke dlm telur,kecuali mentega, kocok hingga berbuih
panaskan kuali non-stick saiz kecil dan cairkan mentega
masukkan 1/3 bahagian adunan telur ke dlm kuali
masukkan 1/3 cwn hirisan keju
apabila permukaan telur kelihatan kental, terbalikkan dgn hati2
setelah kelihatan kuning keemasan atau sdkt warna perang angkat, ulang step hingga telur habis.

SELAMAT MENCUBA!!!
 

3 comments:

  1. salam aleen, liza kan kalau telur dadar ni tambah apa2 pun sedap...hihii

    ReplyDelete
  2. kita pun.. nk plak tgh panas suka sgt

    ReplyDelete
  3. Slm kenal..

    mcm sedap aje..boleh cuba ni..:-)

    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

    ReplyDelete

hv fun with my cute photo