DALEEN PERSONA ~..~
SHARING IS CARING ~..~
DARI DAPUR ALEEN ~..~
MAKING YOUR DAYS TASTE BETTER~..~
Assalamualaikum & selamat datang Daleen ucapkan kepada Viewvers semua kerana sudi singgah di laman yg tak seberapa ni..sebagai tanda dan kasih sayang anda pada Daleen yg berkongsi resepi dan ambil resepi dr blog Daleen tu sudi2 la jd Follower Daleen yer sekurang-kurangnya sebagai tanda terima kasih & sokongan anda pd Daleen..nak tambah kenalan juga.. Hepi Visit My Blog ya..

Followers

Monday, 3 October 2011

Resepi ~ Aiskrim Walls Buat Sendiri

AISKRIM VANILLA OREO

AISKRIM STRAWBERRY

AISKRIM COKLAT MILO TABUR


AISKRIM SOYA COKLAT RICE
 A)
Ice cream Chocolate Chips
Bahan2:
* Coffeemate
* Susu Coklat
* Milo (sket jek..tu pon kalau nak bagi more choclatey)
* Chocolate chips
Caranya:
* Sukat 1 mug coffemate and 1 mug susu coklat.
* Masukkan dua-dua tu dalam blender korang, letakkan sedikit milo. Then blendkan..
* Masukkan dalam bekas and letak dalam freezer.
* Sebelum dier keras betul, keluarkan and masuk balik dalam blender and campak kan chocolate chips sebanyak yg korang nak..then blend. Masuk bekas, letak balik dalam freezer..siap  

B)
Ice cream vanilla.
Bahan2:
* Coffeemate
* Susu segar (aku pakai low fat)
* Esen vanila
caranya : follow seperti di resepi (A)

C)
Ice cream oreo.
Bahan2:
* Coffeemate
* Susu segar (aku pakai low fat)
* Esen vanila
* Biskut Oreo  

Caranya:
Caranya sebijik sama macam wat choco chips ice cream tu, tapi last lps blend tu letak oreo dipatah kecik2 tak halus..kasi besh lagi terasa oreonya..
suggestion :
just beli je perisa2 kat kedai2 ..nak wat pandan ke, keladi ke..ikut citarasa masing2.. :D jangan lupe letak pewarna gak..kalau wat ice cream keladi tu ke..kang tak comel plak rupanya warna putih jek..kalau korang nak buat yg perisa2 ni just pakai susu putih and make sure letak perisa ni cukup2 (pepandai la rasa kay..) sebab kalau tak, rasa susu tu jadik kuat sgt rasanya..
p.s: ice cream ni before makan kena tunggu kejap..beberapa seconds..sbb keras sket..tapi bile da lembut sket tu..mmg cam ice cream beli kat kedai laa..yummy yumm..
SELAMAT MENCUBA.. terima kasih yg empunya resepi, minta dihalalkan..  

Caranya:
* sama jek macam wat ice cream choco chips tu..tapi sebab tak letak ape2 tak payah la blend balik..


by daleen.

No comments:

Post a Comment

hv fun with my cute photo