Sepatah dua kata ..

DARI DAPUR CHOMEY ALEEN AIREISH~..~
SHARING IS CARING ~..~
MAKING YOUR DAYS TASTE BETTER~..~

Assalamualaikum & selamat datang Aleen ucapkan kepada anda semua kerana sudi singgah di sini di Dapur Chomey Aleen Aireish.. Aleen kongsikan resepi-resepi simple sahaja tapi menarik.. sangat mudah untuk dicuba dan rasanya tip top sedap tau.. semua resepi yang dikongsikan tu Aleen dah pun cuba terlebih dahulu .. Jadi jangan ragu-ragu, jangan segan-segan nak mencuba.. sudi-sudilah jadi Follower Aleen juga yer.. BOLEH SIGN IN BY EMAIL di bawah ni.. sebagai tanda terima kasih & sokongan anda pada Aleen untuk terus berkarya.. di samping itu Aleen nak tambah kenalan juga tak kira di mana anda berada.. Hepi Visit My Blog ya..

Followers

Friday, 31 August 2012

KEK COKLAT LAPIS CREAM CHEESE

Sebelum tu aleen nk ucapkan Selamat Hari Merdeka kpd semua/seluruh rakyat malaysia & Selamat Hari Raya juga... kita masih lg di bulan syawal & hari ni 31 ogos kita lg sekali menyambut hari merdeka ke 55 thn... harap negara kita aman damai tiada keganasan... peace yeowwww!!!


 jom tengok resipi untuk kek ni.. coklat vs keju memang sedap kan!!!




by~aleen aireish
sumber~suharyati saadon
Bahan  (A) utk kek
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu cair
1 cawan minyak
1 cawan gula
1/2 cawan susu pekat
**MASAK ATAS API KEMUDIAN SEJUKKAN

(B)
1 cawan tepung naik sendiri - self raising flour

(C)
3 biji telur pukul sampai kembang

Cara-cara:
- masukkan (C) dlm koko yg disejukkan tadi kaup balik..
- kemudian masukkan (B), kaup balik hingga adunan mesra

Bahan utk cheese/keju
250gm creame cheese
60gm gula kastor
25ml air
1 bj telur
25gm tepung gandum

Cara-cara:
- pukul semua bahan kecuali telur
- pukul sampai kembang, gebu..
- masukkan telur pukul lg
- guna acuan lompang
- dh siap masak 10 minit selang seli mcm buat kuih lapis..
- cara masak kukus
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
ALEEN UPLOAD PIC UTK REFERENCE














untuk creame cheese :









No comments:

Post a Comment

hv fun with my cute photo