Wednesday, 15 April 2015
KARIPAP V V I P
KARIPAP V V I P
By ~ Aleen Aireish
Bahan-bahan Inti :
1 paket isi ketam potong dadu
6-7 biji kentang potong dadu
1 biji bwg holland kuning potong dadu
daun bawang hiris halus
daun sup hiris halus
sedikit ikan bilis tumbuk kasar
kiub ayam/garam, gula secukup rasa
1 sudu makan cili kisar
2 paket kari daging babas pedas
myk utk menumis
Cara-cara :
- tumis cili kisar + kari + bwg + ikn bilis hingga pecah myk naik bau
- masukkan kentang + sdkt air, kacau sebati
- masukkan isi ketam + daun sup + daun bwg + perasa secukup rasa, masak hingga inti kering, sejukkan.
Bahan-bahan Utk kulit Karipap :
1 bungkus roti gardenia
telur
bread crumbs kuning
Cara-cara :
- gelek roti sekeping2 dgn penggelek, tekap dgn mug atau tools yg sesuai supaya dpt sekeping/satu bulatan
- letakkan inti, kelim tepi roti, golek dlm telur, golekkan pula dlm bread crumbs, goreng hingga kekuningan, siap
** CADANGAN HIDANGAN LAGI SEDAP MAKAN DGN MAYONIS, TRY LAH.. KITA DAH MAKAN TADI ..
SELAMAT MENCUBA!!!
No comments:
Post a Comment