Tuesday 22 July 2014

BISKUT SWISS CHERRY


ATAS PERMINTAAN KAWAN2 NAK RESIPI BISKUT RAYA SIMPLE2.. 
BARU KELUAR OVEN MALAM TADI.. SIMPLE SANGAT ADUNANNYA .. TAK PERLU MIXER BAGAI HANYA GAUL2 DGN SENDUK AJER.. HASILNYA TAK MENGECEWAKAN .. apa lg cuba lah..

SWISS CHERRY

By ~ Aleen Aireish
sumber ~ google edit by aleen

Bahan-bahan :
250gm buttercup [ 1 ketul ]
90gm gula halus
120gm tpg jagung
250gm tpg gandum [sangai dahulu & ayak]
1 sudu mkn susu tpg
1 sudu mkn coklat rice
1 sudu kecil esen vanila

hiasan :
Cherry

Cara-cara :
- buttercup & gula gaul sebati
- masukkan esen vanila, gaul lg
- masukkan tpg jagung & tpg gandum, gaul
- last masukkan susu tpg & coklat rice gaul rata sebati
- guna acu sprt dlm pic tu utk dptkan pusaran. letakkan cherry di tengah2 tekan sdkt supaya lps masak tak tertanggal cherry nya..
- bakar suhu 180 lbh kurang 10-15 minit

NOTE : bentuk cookies ikut u alls sendiri nk mcm mana yer.. 




SELAMAT MENCUBA !!!


No comments:

Post a Comment