TERGODA dengan resipi ni .. tersangat lah sedapnyer .. tk caya try test buat.. umphhhhh
tang goyang inul tu sbb kasuwi ni kalau dipegang anjal2 gitu ..
KASUWI GOYANG INUL
By ~ ALeen Aireish
sumber ~ miazahira myresipi
1 CAWAN GULA
1 KETUL BESAR GULA MELAKA / 1 CAWAN GULA MERAH
1 1/2 CAWAN TEPUNG GANDUM
1/2 CAWAN TEPUNG KANJI / UBI
1/2 CAWAN TEPUNG BERAS
3 SUDU MAKAN AIR KAPUR (CAIR2 AJE TAU) -aleen x letak
5 CAWAN AIR
SEDIKIT MINYAK UNTUK SAPU KAT LOYANG
KELAPA PARUT PUTIH =1/2 / IBIJI CAMPUR 1SK GARAM
[Aleen kukus 5 minit supaya kelapa tk cepat basi, sampai esok pun blh mkn lg tau..]
Cara-cara
1. MULA2 MASAK GULA PASIR N GULA MERAH DENGAN 2 CAWAN AIR
2. LPS TU CAMPURKAN 3 JENIS TEPUNG DAN TAMBAH LAGI 3 CAWAN AIR, GAUL RATA2 SUPAYA TIDAK BERGENTEL [NK BELNDER PUN BLH LPS TU TAPISKAN, NI YG ALEEN BUAT MUDAHKAN..]
3. TAPISKAN BAHAN2 NO.1 KE BAHAN NO. 2 DAN KACAU SAMPAI SEBATI
SEDIAKAN LOYANG YANG DISAPU SEDIKIT MINYAK [ALEEN GUNA PLASTIK LAPIK LOYANG] TUANGKAN BANCUHAN TU DAN SEDIA UNTUK DIKUKUS SELAMA 30 - 40MINIT ATAU HINGGA MASAK.
SELAMAT MENCUBA!!!